Web Analytics Made Easy - Statcounter

پادشاه شدن محمد بن سلمان طی هفته‌های آتی، احتمال پاسخ ایران و حزب الله به حمله اسرائیل به سوریه، برنامه ریزی داعش برای حمله گسترده به اروپا، آغاز رزمایش مشترک دریایی ترکیه و ناتو و پنج دروغ نیکی هیلی در مورد برجام از جمله مهم ترین خبرها، تحلیل ها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. از سوی دیگر، خارج شدن 20 فرمانده داعش از دیرالزور توسط هواپیمای آمریکایی نیز از جمله رویدادهای مهم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش تابناک، یک منبع نظامی و دیپلماتیک اعلام کرد که هواپیمای نیروی هوایی آمریکا 20 تن از فرماندهان گروه تروریستی داعش را در ماه آگوست از دیرالزور خارج کرده است.

این منبع اعلام کرد: «در میان اقدامات موفقیت‌آمیز ارتش دولت سوریه در بخش شرقی این کشور در اواخر ماه آگوست، شماری از فرماندهان میدانی تحت حمایت نیروهای ویژه آمریکا، خیلی فوری از دیرالزور به مناطق امن‌تر خارج شدند تا از تجربه‌ آنها در جهات دیگر استفاده شود».

این منبع اعلام کرد که در 26 آگوست «یک بالگرد نیروی هوایی آمریکا» در هنگام شب، 2 فرمانده میدانی با اصالت اروپایی را به همراه اعضای خانواده‌هایشان از منطقه‌ای در شمال غربی دیرالزور خارج کردند.

بنا بر آمار و ارقام، دو روز بعد، بالگردهای آمریکا 20 فرمانده میدانی داعش و شبه نظامیان نزدیک به آنها را از منطقه‌ای در جنوب شرقی شهر دیرالزور به سمت شمال سوریه منتقل کردند.

پیش از این یک منبع از نیروهای دفاعی سوریه روز پنج‌شنبه (امروز) در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفت مهندسان نظامی سوریه، مسیر تدارکات در غرب «دیرالزور» را به طور کامل مین‌روبی کردند.

حصر سه ساله شهر دیرالزور این هفته در عملیات ارتش سوریه و متحدانش شکسته شد.

منبع مورد استناد اسپوتنیک گفت: «جاده، امن شده است. مهندسان نظامی بخشی از جاده‌ در ورودی شهر را مین روبی کردند».پادشاه شدن محمد بن سلمان طی هفته‌های آتی شبکه CNBC گزارش داد که سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان ممکن است طی هفته های آتی به نفع محمد بن سلمان پسر و ولی عهدش از قدرت کنار رود.

بر اساس این گزارش شرکت آمریکایی Eurasia Group اعلام کرد که این انتقال قدرت طی هفته های آتی با هدف ممانعت از وقوع اختلاف میان اعضای خاندان حاکم در عربستان رخ میدهد.

شبکه مذکور همچنین به نقل از ایهم کامل، رئیس بخش علمی این شرکت در خاورمینه و شمال آفریقا گزارش داد: ما معتقدیم که این اتفاق در عربستان خواهد افتاد تا مانع آن شود که رقبای محمد بن سلمان در روند انتقال قدرت شک و تردید نکنند.

این شبکه افزود:برخی تحلیلگران معتقدند که جنگ قدرت در عربستان در حال حاضر در این کشور رخ داده است.

جیسون توفی کارشناس اقتصادی این شرکت گزارش داد که گزارشات منتشر شده در خصوص تلاش برای توقف طرحهای اصلاحی در این کشور میتواند نخستین نشانه در زمینه کاهش قدرت و نفوذ بن سلمان و به وجود آمدن مخالفان اصلاحات باشد.

احتمال پاسخ ایران و حزب الله به حمله اسرائیل به سوریه«آموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به سوریه گفت باید منتظر پاسخ ایران، حزب الله و مخالفت روسیه باشیم.

یادلین نوشت: در حال حاضر مهم است که تنش ها، مورد کنترل قرار گیرد و باید برای پاسخ، سوریه، ایران، حزب الله لبنان و حتی مخالفت از سوی روسیه، آماده باشیم.

گفتنی است که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی ساعت ۲:۴۲ بامداد امروز از حریم هوایی لبنان چند موشک به سمت سوریه شلیک کردند.

این موشکها یکی از مواضع نظامی ارتش سوریه در نزدیکی منطقه «مصیاف» را هدف قرار داد و در پی آن دو نیروی سوری کشته شدند و به برخی از اموال سوری ها خسارت مادی وارد شد.

ارتش سوریه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد این اقدام تلاشی بی نتیجه برای بالا بردن روحیه از بین رفته تروریستهای داعش پس از پیروزهای ارتش سوریه علیه تروریسم در چند محور بوده است.

ارتش سوریه، همچنین در مورد عواقب اینگونه اقدامات نیز به رژیم صهیونیستی، هشدار داد.

برنامه ریزی داعش برای حمله گسترده به اروپالاهور طالبانی مسئول سرویس اطلاعات و امنیت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در اندیشه حملات تروریستی در اروپا در انتقام شکست های اخیر این گروه است.

وی طرحهای البغدادی را پیچیده توصیف کرد.

طالبانی درباره خطر ظهور نسل جدید از گروههای تروریستی در عراق در صورتی که اصلاحات سیاسی ریشه ای به عمل نیاید هشدار داد و گفت: از دست دادن مساحت زیادی در اراضی تحت اشغال داعش در عراق و سوریه به مفهوم پایان کار داعش نیست.

وی بیان کرد: بر اساس ارزیابی ها حدود ۵۰۰ افراطی انگلیسی در اوج تحرکات این گروه در عراق و سوریه حضور داشتند که بیشتر آنها در جریان عملیات ضد آنها کشته شده اند.

طالبانی مجددا اعلام کرد: البغدادی هنوز زنده است و به احتمال زیاد در مناطق صحرایی در مرز عراق و سوریه به سر می برد. البغدادی به دنبال سلسله حملات جدید ضد انگلیس و کشورهای غربی دیگر است.

وی بیان کرد: داعش به دنبال حملاتی است که توجه رسانه ها را به خود معطوف کند. داعش به دنبال حمله تروریستی بسیار پیچیده است تا اینگونه وانمود کند که پس از دست دادن اراضی تحت اشغالش، توان ورود به جنگ ضد غرب را دارد.

آغاز رزمایش مشترک دریایی ترکیه و ناتونیروی دریایی ترکیه روز جمعه، رزمایش مشترک خود را با چند کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی در آب‌های دریایی اژه آغاز می‌کند.

به گزارش دیلی صباح، نیروی دریایی ترکیه با کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) رزمایش مشترک برگزار می کند.

رزمایش مشترک ترکیه و ناتو از جمعه 8 سپتامبر (17 شهریور) در آبهای دریایی اژه برگزار می شود. این رزمایش دریایی که با هدف تمرین برای نجات زیردریایی های آسیب دیده در جنگ و عملیات امدادرسانی به سرنشینان در منطقه آکساز واقع در سواحل مارماریس برگزار می شود به مدت دو هفته به طول می انجامد. یگان هایی از نیروی دریایی کشورهای اسپانیا، قرانسه، انگلیس، نروژ، ایتالیا، آمریکا، کانادا و لهستان در این رزمایش شرکت خواهند کرد.

پنج دروغ نیکی هیلی در مورد برجامیک روزنامه آمریکایی در گزارشی به تحلیل سخنرانینیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در اندیشکده امریکن اینترپرایز پرداخته و نوشته که او دست‌کم پنج دروغ درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (برجام) گفت.

روزنامه هافینگتون‌پست با بیان اینکه هیلی در این سخنرانی تلاش کرد نقشه‌راه خارج کردن آمریکا از برجام را تشریح کند نوشته است: «او برای انجام این کار به مجموعه‌ای از دروغ‌ها، تحریف‌ها و جعلیات متوسل شد تا این را القا کند که ایران در حالتقلب در اجرایایران در اجرای تعهداتش در توافق و وحشت‌زده کردن دنیا است.»

روزنامه آمریکایی در ادامه با نقل قوا مستقیمنیکی هیلی، آنها را رد کرده و درباره آنها توضیح داده که شرح آن در زیر آمده است.

1. «ایران در یک سال و نیم گذشته، چندین بار هنگامنقض برجام، گیر افتادهاست»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هشتمین گزارش از زمان اجرایی شدن برجام، هفته گذشته بار دیگر پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای را تأیید کرد. این در حالی است که هیلی مدعی شد ایران از زمان اجرایی شدن برجام، «چندین بار» هنگام نقض برجام، گرفتار شده است.

2. «صدها سایت اعلام‌نشده در ایرانوجود دارند که دارای فعالیت‌های مشکوک هستند و آژانس از آنها بازرسی نکرده است»

هیلی در بخش پرسش و پاسخ این جلسه مدعی شد «صدها» سایت اعلام‌نشده در ایران وجود دارد که چنین نیست. در حال حاضر، جامعه اطلاعاتی آمریکا هم به این نتیجه رسیده که ایران از مفاد فنی توافق عدول نکرده و به آن پایبند بوده است. بنابراین، هیچ نشانه‌ای از تقب ایران وجود ندارد و لازم نیست که آژانس، از این «صدها» سایت، به قول هیلی، بازدید کند.

در صورتی که آمریکا شواهد موثقی درباره انجام فعالیت‌های مشکوک در هر کدام از سایت‌ها داشته باشد، می‌تواند شواهد آن را رد اختیار آژانس قرار داده و آنها را برای تحقیقات، تحت فشرا قرار داد. نکته جالب آنکه، نیکی هیلی در دیدار اخیرش در وین با مقام‌های آژانس، چنین شواهدی را در اختیار این سازمان قرار نداد.

3. «سران ایران، علناً اعلام کرده‌اند که به آژانس اجازه بازرسی از سایت‌های نظامی خود را نخواهند داد. اگر بازرس‌ها مجاز به دیدن اماکنی نباشند که باید آنها را بررسی کنند، چگونه ما می‌توانیم بفهمیم که ایران به توافق پایبند بوده است؟»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیراً دلیلی برای مطرح کردن درخواست بازرسی از سایت‌های غیرنظامی ایران را نداشته است. نکته‌ای که باید بار دیگر مطرح کرد این است که حتی خود هیلی هماز ارائه شواهد مربوطه‌ای که دسترسی به سایت‌های ایران را الزام‌آور کند خودداری کرده است. بنابراین، می‌توان به نحو عقلانی نتیجه گرفت که اظهارات هیلی مبتنی بر نگرانی‌های مشروع نیستند بلکه بخشی از حملات سیاسی به توافق هستند.

4. «قرار نبود توافقی که اوباما حاصل می‌کند تنها به موضوع سلاح‌های هسته‌ای محدود شود، بلکه قرار بود آغازگر گشایش با ایران و بازگرداننده این کشور به جامعه ملل باشد»

همان‌طور که دولت اوباما بارها اعلام کرد، توافق هسته‌ای فقط محدود به موضوع هسته‌ای بود. هیچ ضمیمه‌ای در برجام وجود ندارد که آمریکا و ایران را به سمت حل اختلافات بر سر عراق، سوریه یا یمن هدایت کند. دولت اوباما امیدوار بود که برجام بتواند زمینه‌ساز اعتماد میان آمریکا و ایران شود تا آنها بتوانند اختلافات خود در حوزه‌های دیگر را هم حل کنند، اما چنین امیدواری‌هایی، خارج از چارچوب توافق تعریف می‌شود.

5. «ما باید از مباحثه درباره اینکه برجام در راستای منافع آمریکا است استقبال کنیم. دولت قبلی این توافق را به گونه‌ای پیش برد که باعث شد ما نتوانیم درباره آن بحث‌های صادقانه و جدی داشته باشیم.»

کنگره آمریکا در طول چند سال ده‌ها جلسه استماع برای بررسی مذاکرات دولت اوباما با ایران برگزار کرد و قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن اوباما تا 60 روز نمی‌توانست معافیت تحریم‌ها را آغاز کند. کنگره وارد مباحثاتی داغ شد و مخالفان توافق، ده‌ها میلیون دلار برای فشار آوردن به اعضای کنگره جهت رأی منفی به توافق، هزینه کردند.»

برچسب ها: تحولات خاورمیانه ، سوریه ، داعش ، اروپا ، عراق ، حمله تروریستی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۶۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ طالبان به موضع پاکستان درباره منشأ حملات تروریستی داعش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع دولت موقت طالبان در افغانستان امروز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: مواردی داریم که یاغی های داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان شده، از خاک پاکستان علیه سرزمین ما استفاده کرده‌ اند و حوادث تروریستی را از آن کشور سازماندهی کرده اند. پاکستان باید پاسخگوی این موضوع باشد.

این در حالیست که ژنرال احمد شریف، سخنگوی ارتش پاکستان روز گذشته در یک نشست خبری طالبان را متهم کرده بود که به تعهداتش در مبارزه با تروریسم عمل نکرده است. وی گفت: حمله ماه مارس در منطقه خیبرپختونخواه که منجر به کشته شدن ۵ مهندس چینی شد، در افغانستان برنامه ریزی شده بود.

سخنگوی وزارت دفاع دولت موقت طالبان در افغانستان در پاسخ به اظهارات طرف پاکستانی افزود: انگشت اتهام به سوی افغانستان تلاش ناموفق اسلام آباد برای فرار از مسئولیت‌ هایش است.

وی در واکنش به حمله ماه مارس که مهندسان چینی را هدف قرار داد و به عقیده طرف پاکستانی در افغانستان طراحی شده بود، همچنین اظهار داشت که «خیبرپختونخواه در منطقه‌ ای قرار دارد که تحت پوشش امنیتی شدید ارتش پاکستان است.»

عنایت الله خوارزمی گفت که ادعای مقامات نظامی پاکستان غیرمسئولانه و دور از واقعیت بوده و هدف قرار دادن اتباع چینی نشان‌دهنده «ضعف سازمان‌ های امنیتی پاکستان» است.

گفتنی است که در ماه مارس، یک بمب‌گذار انتحاری به کاروان مهندسان چینی که مشغول کار روی یک پروژه سد در شمال غرب پاکستان بودند، حمله کرده و ۶ نفر را کشتند.

کد خبر 6100894

دیگر خبرها

  • در صورت حمله گسترده به رفح به اسرائیل سلاح نمی‌دهیم
  • بایدن: در صورت حمله گسترده به رفح به اسرائیل سلاح نمی‌دهیم
  • کمال خرازی: اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم/ دو سال پیش اعلام کردم که ایران ظرفیت تولید بمب هسته ای دارد؛ امروز هم آن ظرفیت هست، ولی ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم/ احتمال جنگ فراگیر در منطقه هنوز برطرف نشده
  • اتمام حجت هسته‌ای ایران با اسرائیل و آمریکا | موجودیت ایران تهدید شود، دکترین هسته‌ای خود را تغییر می‌دهیم | اگر اسرائیل به حمله ایران پاسخ می داد...
  • پاسخ طالبان به موضع پاکستان درباره منشأ حملات تروریستی داعش
  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ تن رسید/ حمله گسترده پهپادی و موشکی حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر رسید/ حمله گسترده پهپادی و موشکی حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران